Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител и заместниците му присъстваха на откриване на изложба в Нова Загора

11 декември 2010 12:13,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1244
снимка

На 10-ти декември от 17.30 ч в художествена галерия „Руси Карабиберов” гр. Нова Загора бе открита изложба Живопис на художника Бенчо Обрешков. Събитието е организирано със съдействието на г-жа Даниела Ненчева, директор на ХГ „Д.Добрович” – Сливен.

На откриването на изложбата присъстваха областният управител г-н Марин Кавръков, зам. областните управители г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров, кметът на община Нова Загора и зам. кметът г-жа Галя Захариева, служители от областна и общинска администрация, художници, много граждани и гости на града.

При откриването на изложбата г-н Марин Кавръков, заяви „ Желанието ми е 6 000 произведения на изкуството, които се съхраняват във фонда на ХГ „Д.Добрович” – Сливен, по – често да я напускат и да бъдат излагани в различни градове от областта и да бъдат видяни от повече хора”

В художествена галерия „Руси Карабиберов” гр. Нова Загора до 20-ти януари, 2011 г. ще е изложена колекцията от фонда на Художествена галерия „Димитър Добрович” – Сливен. Бенчо Обрешков е един от най-големите български живописци. Той твори в областта на портрета, пейзажа и натюрморта, рисува сцени от бита на рибарите и моряците. Характерно за портретите му е майсторското предаване на физиономичните и психологическите характеристики на моделите. Пейзажите му почти винаги са населени с човешки фигури. Предпочитана техника са маслените бои.