Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен създаде платформа за доброволци в ситуацията с Ковид-19

04 декември 2020 16:20, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 461
Доброволци

Община Сливен създаде платформа „Аз съм доброволец в Сливен“. Тя се инициира от кмета Стефан Радев във връзка с епидемията от COVID-19 и възникващата необходимост от доброволци или кадри за заместване, както и оказване на допълнителна помощ в лечебни заведения, детски градини, социални центрове и др. Могат да се включат медицински и немедицински лица. Подробности в сайта на Общината тук:

https://volunteer.sliven.bg/

В платформата всеки желаещ може да се регистрира като доброволец или работещ по заместване и при необходимост да окаже съдействие за определен период от време:

 

- Лечебни заведения – само за медицински лица

 

- Лечебни заведения – санитари и др. немедицински дейности

 

- Социални центрове

 

- Детски градини

 

- В сферата на образованието

 

- Общински кризисен щаб и организирани от него дейности – дезинфекция на обекти, организация за движение на критични места и др.

 

- Специалисти от други сфери

 

Всеки кандидат трябва да попълни информация, която да ориентира платформата в какви случаи може да се използват неговите умения. Единствено упълномощено от Община Сливен лице има достъп до данните и възможност да определя необходимостта от доброволци, които да насочва към определени дейности.

 

Целта на платформата е централизирано събиране на данни за доброволците на територията на община Сливен. В безпрецедентната ситуация, в която се намира целият свят, е трудно за всички, но най-вече медиците, които са на първа линия и месеци наред упражняват професията си в необичайни и тежки условия. Нужда от подкрепа имат и социални центрове, детски градини и други структури. Изборът да бъдеш доброволец е личен и дълбоко хуманен акт. Всеки, който желае да бъде в

помощ на обществото, може да се регистрира в платформата „Аз съм доброволец в Сливен“.

 

Община Сливен Ви благодари!