Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Столчета за хранене - с тях храненето е по-лесно и бързо

07 декември 2020 15:37, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 3 години, брой четения: 967
Дете

Имате малко дете, което вече стои самостоятелно и лека - полека започва да се храни с обща храна. Ваши близки и приятели ви казват, че е време да помислите за столче за хранене, но вие още отлагате покупката, защото не сте напълно сигурни дали инвестицията си струва.

 

Предимствата на столчетата за хранене

Предлагат удобство по време на хранене

Столчетата са специално създадени, за да осигурят удобство и комфорт дори и на най-малките. Всички бебешки и детски мебели за хранене са с мека и удобна седалка, напълно обезопасени са, голяма част са с регулируема височина и всички разполагат с колани за безопасност и специална поставка (табла) за хранене.

Осигуряват пълна безопасност на бебчето

Едно от най-големите предимства на столчетата за хранене е високото ниво на безопасност, което осигуряват. Всички движения, които прави детето, когато е поставено в столчето могат да бъдат контролирани. Благодарение на колана за безопасност вашето мъниче няма да падне от стола, а поставката отпред ограничава движенията му и рисковете от това да достигне други предмети или да разлее храна върху себе си са сведени до минимум.

Лесно се почистват

Като родители сте напълно наясно какво се случва с храната, когато се опитвате да нахраните малкото. Знаете какво е да се опитвате да му подадете лъжичка пълна с пюре или друга храна, а детето е решило, че точно сега не иска да отвори уста или му се играе. По-голямата част от храната се разсипва върху вашите и неговите дрехи, а подът е напълно неузнаваем и всеки път след хранене трябва да го почиствате.

Със столчето за хранене всичките ви неволи ще изчезнат. Да, детето все още може да разсипва храна, но тя няма да е по целия под, а върху столчето и таблата, с която е снабдено. След хранене просто взимате парцал, забърсвате и сте готови за следващото хранене.

Насърчават самостоятелното хранене

Малките деца са изключително възприемчиви към това, което наблюдават в заобикалящата ги среда. Когато го поставите във високото столче и седнете цялото семейство на масата, детето вижда как се хранят големите и се опитва да им подражава. Казано с други думи, самото присъствие на малкото край масата за хранене възбужда интереса му и то с радост опитва да се храни самостоятелно. И това не е всичко. Присъствайки на масата то се социализира и получава първите си уроци по етикет на хранене.

 

Учат на самодисциплина

Повечето бебета знаят кога са се нахранили. Когато обаче вие храните мъничето продължавате да му подавате храна, дори и то да се мръщи, тъй като смятате, че трябва да довърши бурканчето с пюрето или храната в чинията, за да се нахрани напълно. Ако използвате високо столче и оставите мъничето да се храни само скоро ще забележите, че то е развило саморегулация и довършва обяда или вечерята си напълно самостоятелно.

Предлагат много опции за употреба

Въпреки, че основното предназначение на столчетата е за хранене, това не означава, че трябва да ги ползвате само за това. Напротив. Детето може да използва столчето като място за рисуване, игра с различни играчки и всякакви други забавления. А докато то си играе, седнало безопасно на столчето, вие можете да вършите домашните си задължения, да се нахраните спокойно или дори да приключите някоя работна задача, ако работите от домашния офис.

 

Какво да търсите в едно столче за хранене?

● Безопасност

Задължително условие е столчето, което ще закупите да има 3 или 5 точков колан, който да предпазва детето ви по време на стоене, хранене и игра, когато е на столчето.

● Подвижна табла

Винаги е по-добре таблата на столчето да може лесно да се маха и да се почиства бързо. Това ще ви спести немалко време, особено ако малчуганът е съвсем малък и редовно разсипва храна по време на хранене.

 

● Комфорт

Добре е столчето да има мека и лесно почистваща се седалка, удобна облегалка и поставка за крачетата. Това ще му осигури на детето нужния комфорт по време на хранене и то с радост ще сяда на него.

● Регулиране на височината

Ако не смятате да използвате детската мебел само за няколко месеца е добре да потърсите столче с регулируема височина. Този вид столчета “растат” заедно с детето и ще можете да ги ползвате дълго време.

Снимки

ДетеДете с майка