Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният щаб призовава гражданите да не укриват информация за контактните лица

09 декември 2020 16:34,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 472
Чавдар Божурски, областен управител на област Сливен

Областният кризисен щаб призовава гражданите за отговорно отношение към собственото здраве, към здравето на семейството, близките, колегите на работното място. През последното денонощие с COVID-19 бяха диагностицирани 146 жители на Сливенска област /сред тях са двама лекари и четири медицински сестри от болничната помощ/. Това е най-големият брой новозаболели, регистриран от началото на епидемията досега.

 

За немалка част от тях не е постъпила информация, че са били контактни на по-рано установени болни, сочи анализът на РЗИ. Необходимо е заболелите да предоставят данните, за да може здравните власти да изолират контактните лица преди проявата на клинични симптоми. Резултатът от укриването на информация води до по-широко разпространение на заболяването.

 

„Силно съм обезпокоен от тази тенденция, която здравните власти в областта наблюдават през последните дни. Каквито и мерки да бъдат предприети от държавната и местната власт, колкото и проверки да извършват контролните органи, няма да се справим в тази неблагоприятна епидемична обстановка, ако липсва отговорност. А укриването на данни за контактните лица не е отговорно отношение към здравето на близките, с които ежедневно сме общували вкъщи, в квартала, на работа. Това са наши роднини и приятели – все хора, които са ни скъпи. Не на последно място, не е отговорно отношение и към лекарите и медицинските специалисти, които водят битка за здравето и живота ни“, заяви областният управител и председател на Областния кризисен щаб Чавдар Божурски. „Силно вярвам, че всички сме способни на разумно поведение. Надявам се на разбиране. Това ще ни помогне да се справим по-бързо с епидемията“, каза още областният управител.