Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Историческият парк край Варна взима голяма награда за туризъм

12 декември 2020 13:59, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 187
Исторически парк край Варна

За пети пореден път българското министерство на туризма връчи на представителите на бизнеса, общините и медиите своите Годишни награди за туризъм. Тазгодишното издание на състезанието се проведе по правила в съответствие с противоепидемичните мерки в условията на Covid-19. Единствено състезанието за голямата награда в категорията „Изборът на българи“ беше запазено в традиционния си вид.

„През тази трудна година е важно да покажем добри примери в сектора и да оценим постиженията в бранша, който въпреки всички трудности продължава да работи“, заяви вицепремиерът и министър на туризма Мариана Николова и благодари на заетите в сектора. Тя подчерта, че със своята работа и усърдие заетите в туристическия сектор показват, че това е не просто икономически отрасъл и начин на препитание, но и кауза.

Въпреки продължаващата криза през 2020 г. към конкуренцията имаше интерес. Близо 50 кандидати кандидатстваха за участие в 10 категории в конкурса. По време на онлайн гласуването бяха гласувани близо 33 000 гласа, с най-голям интерес към голямата награда „Изборът на българите“. Повече от 11 000 потребители гласуваха за Историческия парк край село Неофит Рилски, област Варна. Той е избран сред всички туристически обекти, включени в „100 национални туристически обекта“ и „50 малко известни места“.

Източник: БНР
Снимка: ipark.bg