Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

674 души заболяха за седмица, 536 са излекувани

14 декември 2020 14:44,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 458
covid-19

674 жители на Сливенска област бяха диагностицирани с COVID-19 през миналата седмица при 598 души в предходния период, съобщиха от Областния кризисен щаб. Над 78 процента от тях са жители на община Сливен, близо 14 процента – на община Нова Загора, останалите пациенти са от общините Твърдица и Котел. Сред болните са седем лекари, един от които – стоматолог, и четири медицински сестри. Средната възраст на новозаразените е 54,6 години.

 

Под домашна карантина към момента са 1 274 лица /1 206 души са били карантинирани през предходната седмица/. Пет души са поставени под изолация, тъй като са пристигнали от рискова зона, а 97 – като контактни лица на по-рано установени случаи, сочи информацията на ОД на МВР, която е пряко ангажирана с контрола за спазване на карантината. Останалите 92 процента от общия брой на карантинираните са болни, чието лечение се провежда в домашни условия под наблюдението на личния лекар.

 

От 7 до 13 декември са излекувани 536 души. Броят на излекуваните в предходната седмица възлиза на 392-ма души.

 

За съжаление, починаха 31 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания, на преобладаваща възраст между 65 и 79 години. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Към 14 декември активните случаи на COVID-19 в областта са 1 506 при регистрирани 1 395 към 7 декември. Болните са жители на 79 населени места. Най-много положителни за коронавирусни инфекции лица има в най-голямата община, Сливенската – 1 173. Увеличаване на заболелите се отчита и в останалите три общини на областта, по данни на РЗИ.

 

Разпространението на коронавируса на територията на цялата област е дифузно. Носенето на предпазни маски, физическата дистанция, честото миене на ръцете, избягването на събирания доказано ограничават риска от инфектиране.