Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Национална агенция за приходите: Данъчна кампания в България стартира

11 януари 2021 17:06, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 123
Данъци

Днес, 11 януари, стартира данъчната кампания за доходите на физическите лица, получени през 2020 г., припомня Националната агенция за приходите.

Декларацията и плащането на данъци върху доходите, получени миналата година, могат да се извършват по електронен път - чрез личен идентификационен код или електронен подпис или на хартиен носител - или по пощата, или физически в офис на приходната агенция.

От 1 март ще можем да видим нашата предварително попълнена данъчна декларация при въвеждане на личния ни код и едва през март ще използваме 5% данъчна отстъпка за по-нататъшни плащания.

Родителите имат право на данъчно облекчение - 200 лв. По-ниска данъчна основа или 20 лв. По-нисък данък за едно дете, 40 лв. - за две и 60 лв. - за три.

Въпреки че в края на миналата година депутатите одобриха промени, които биха направили обезщетенията по-щедри, те могат да бъдат приложени към доходите през 2021 г.

От днес електронните услуги на НАП вече са достъпни отново. Миналата година НАП предупреди, че поради годишния баланс на времето и интеграцията на информационните системи плащанията през виртуален POS терминал или физически в офис на агенцията няма да бъдат възможни до 10 януари. Възстановяването на здравните права също беше под специфичен режим, само за този период.

За първи път декларации за корпоративен данък могат да се подават от 1 март до 30 юни, а не в началото на годината, както преди.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com