Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Язовир до София е покачил значително нивото си и ще бъде изпомпван, за да не прелее

12 януари 2021 09:18, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 3 месеца, брой четения: 197
Снимка архив

Столичният кмет Йорданка Фандъкова даде извънреден брифинг рано сутринта, за да обобщи обстановката в столицата и близките села след наводненията през последното денонощие. По думите ѝ ситуацията е овладяна, като все още има да се отводняват къщи и дворове. Тя добави, че яз. "Суходол 2" (познат също като "Патичарника" - бел. ред.) значително е покачил нивото си и ще трябва да бъде изпомпвана вода, за да не прелее.

Фандъкова добави, че цяла нощ аварийни екипи са работили по сигнали в Нови Искър, Мировяне, Житен, Волуяк и Требич. Издигнатите диги в района на Мировяне са помогнали да не се стигне до сериозно наводнение на населеното място.

Столичният кмет каза още, че днес ще се работи по отводняването на моста при Курило, за да могат автобусите с номера 23 и 26 отново да се движат по маршрута си.

"През нощта нивата на всички реки в района са спаднали и очаквам това да продължава през деня. Няма нито едно населено място в района на София, в което да е обявено бедствено положение. И към момента няма повод за обявяването на бедствено положение", каза Фандъкова.

bTV съобщи, че по Искърското дефиле също има проблем с пътната инфраструктура. В района на село Гара Бов река Искър е достигнала почти до пътя и това е довело до образуване на малко свлачище. Движението е ограничена само в едната лента.

От Агенция "Пътна инфраструктура" уточниха, че временно движението по пътя Благоевград - Кресна се осъществява в една лента поради свличане на скална маса.

Източник: Дневник.бг