Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Филиалът на Детска градина „Теменуга“ вече разполага с модерен кухненски блок

13 януари 2021 13:11, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 536
Kuhnq

Със средства на Община Сливен беше доизграден кухненският блок във филиала на ДГ „Теменуга“.

При огледа на извършените ремонтни дейности днес кметът Стефан Радев се срещна с директора и част от персонала на детската градина. Пред тях той сподели, че най-важният приоритет на екипа му е грижата за децата и осигуряването на по-добра материална база, в която те да растат и да се развиват.

„Ще работим усилено в затвърждаването на нашата политика, насочена към създаването на по-добри и комфортни условия за децата в яслите, детските градини и училищата. Винаги е удоволствие да видиш един обект завършен и готов да бъде пуснат в експлоатация“, каза още кметът.

На свой ред директорът Петя Петрова благодари от свое и от името на колегите си за завършването и оборудването на детската кухня. Тя изрази още благодарността си към вниманието и отговорното поведение от страна на кмета Стефан Радев, който е изпълнил поетия ангажимент.

„Екипът ни е щастлив, че мечтата ни се превърна в реалност. Благодарим ви за грижата към децата, за отговорността, за това, че винаги взимате под внимание и изразявате отношение към нашите потребности и инвестирате в бъдещето на най-малките ни съграждани“, допълни Петя Петрова. Тя пожела на сливенския градоначалник и екипа му мъдрост и сила, с които да осъществяват набелязаните цели и проекти, свързани с бъдещето на Сливен.

Модерната детска кухня отговаря на всички изисквания, разполага с нови електроуреди и в нея ще се приготвя храна, съобразена с физиологичните норми и особености на здравословното хранене при децата.

Общо 120 деца, разпределени в четири възрастови групи посещават детската градина.

След срещата си с екипа на детското заведение, кметът посети и намиращия се в близост Общностен център за деца и семейства, който беше създаден през 2016 г. по проект на Община Сливен. Дейностите в него включват интегрирани услуги за ранно детско развитие, които са насочени към деца от 0 до 7-годишна възраст и техните родители от уязвими групи, включително деца с увреждания и техните семейства, както и бъдещи родители. Въпреки епидемичните условия в момента, центърът продължава своята онлайн дейност.

 

Снимки

KuhnqKuhnqKuhnqKuhnqKuhnqKuhnqKuhnqKuhnq