Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен, кратки вечерни новини, 13.01.2021 г., сряда

13 януари 2021 16:00, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 157
Сливен

На 12 януари са ваксинирани 155 медици в област Сливен, за втория етап на ваксинацията бяха разкрити пет имунизационни кабинета в четири болници в Сливен и една в Нова Загора.

Днес, 13 януари, трябва да приключи втория етап на ваксинацията – през следващата седмица ще бъде поставена т.нар. „втора игла“ на ваксинираните медици през първия етап.

През изминалото денонощие в Сливенско има 21 заразени с коронавирус – сред тях няма заболели медици и лица, инфектирани на работното място.

Новите дневни центрове, които бяха изградени в бившето училище „Хаджи Димитър“ в кв. „Клуцохор“, вече функционират – предстои изграждането на още два центъра в кв. „Комлука“, единият ще е кризисен център, а другият за настаняване на бездомни лица.

Филиалът на детска градина „Теменуга“ вече разполага с модерен кухненски блок, изграден със средства на Община Сливен.

Първото съдебно заседание по делото срещу английския пастор Даниел Хъл, който през последните години живя в Сливен, продължи цели седем часа и половина в Окръжния съд в града под Сините камъни.

На специална церемония РБ „Сава Доброплодни“ ще обяви номинациите и носителя на приза „Читател на годината“ на библиотеката за 2020 г., която ще се проведе на 14 януари от 12:00 часа в Централното фоайе на културната институция.