Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Във Великобритания стартираха изпитания за ново лекарство против ковид

13 януари 2021 17:19, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 98
Лаборатория

В Обединеното кралство започна мащабно проучване на ново лечение с големи надежди да помогне на пациентите на Covid-19 да спрат да развиват сериозни заболявания.

Новото лечение включва вдишване на протеин, наречен Интерферон Бета, който тялото произвежда при инфекция.

Надеждата е, че това ще стимулира имунната система и клетките ще бъдат подготвени за борба с вирусите.

Първоначалните резултати от проучванията показват, че лечението намалява с близо 80 процента шансовете на пациентите в болница с Covid-19 да развият тежки заболявания.

Резултатите от проучвания във втора фаза на около 100 пациенти миналата година също показват "много значително" намаляване на задуха, докато средното време, прекарано в болница, е намалено с една трета - от средно девет дни на шест дни.

Методът е разработен в университетската болница в Саутхемптън. Екип от учени установи, че хората с белодробни заболявания като астма и хронична обструктивна белодробна болест често имат ниски нива на интерферон бета.

Предполага се, че подобно лечение ще струва около 2000 лири, което според експертите не е много скъпо за болница. Междувременно здравният министър Мат Ханкок тази сутрин не отрече, че правителството е планирало да премести пациенти от болници в хотели, тъй като болниците са наводнени от нови хора, заразени с Covid-19.

Министърът отрече съобщенията, че правителството е било под натиск от членове на управляващата Консервативна партия да прекрати блокирането на 8 март, като добави, че на този етап не е възможно да се каже кога ограниченията ще бъдат премахнати.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pexels.com