Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стартира ваксинацията срещу коронавирус у нас с препарата "Модерна"

14 януари 2021 09:53, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 130
Първата ваксинирана – София Йорданова, която е старша акушерка от Централната реанимация на „Майчин дом“ и началник и на Отделението за лечение на заразени с коронавирус

Започна имунизацията срещу коронавирус с втората одобрена ваксина - тази на Moderna. В 8:30 ч.беше извършена първата имунизация в Университетската акушеро-гинекологична болница “Майчин дом”.

„Първите 2400 дози от ваксината на Moderna срещу COVID-19 бяха разпределени само за Регионална здравна инспекция-София, за да се улесни ваксинирането и с втората доза от нея. Следващите 4000 дози, които се очакват на 25-ти януари, ще бъдат разпределени във всички шест региона в страната, определени във ваксинационния план“. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който прие вчера първите ваксини на Moderna у нас.

Министър Ангелов съобщи още, че Европейската комисия вече е сключила договор за допълнителни количества ваксини от първата, доставена в България - тази на Pfizer. Страната ни участва и в това споразумение с индикативни количества. Към днешна дата те са близо 2 900 000 ваксини.

Снимка: Станимир Петков