Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

139 на 100 000 души население е заболяемостта в област Сливен

18 януари 2021 13:48,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 447
Графиката на ОД на МВР - Сливен представя относителния дял според основанията на карантинираните лица към 18 януари 2021 г.

Област Сливен следва общата тенденция за намаляване на новозаболелите лица от началото на годината. Към момента заболяемостта е 139 на 100 хил. души население при показател от 127 за страната, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

В периода от 11 до 17 януари са диагностицирани 100 души с COVID-19, жители на 19 населени места. Спадът в сравнение с предходния период е от 35 на сто. Средната възраст на болните е 56,7 години. Сред заболелите има трима лекари и две санитарки от болничната и доболничната помощ, двама помощник-възпитатели и педагог в системата на детските градини. Няма болни деца, посещаващи детски градини, няма болни ученици и учители от началния етап на образование, където обучението е присъствено.

 

190 души са излекувани при 255 в предходния период.

 

За съжаление, починаха 13 пациенти с COVID-19. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Към момента активните случаи на заболяването са 346 в областта. Под домашна карантина са 583 души, като 214 са пристигнали от рискова зона, 125 са в изолация като контактни на по-рано установени случаи, сочат данните на ОД на МВР. Останалите карантинирани са болни, чието лечение се провежда в домашни условия под наблюдението на личните лекари.

 

От РЗИ - Сливен напомниха, че през настоящата седмица ще бъде поставена „втора игла“ на 100 лекари и медицински персонал, ваксинирани в края на 2020 година.

 

Въпреки благоприятната статистика, е необходимо спазването на противоепидемичните мерки да продължи с отговорност и дисциплина. Коронавирусът се разпространява дифузно на територията на цялата област. Носенето на предпазни маски, физическата дистанция и избягването на групови събирания ограничава риска от заразяване.