Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Училищата в Сливенска област в готовност за реални практически занятия

18 януари 2021 17:51, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 153
ПГХТ "Акад. Неделчо Неделчев" - Сливен

Училищата в Сливенска област имат готовност за реални практически занятия, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Милена Чолакова. Такава готовност са заявили както всички осем професионални училища, така и тези, в които има професионални паралелки.

В момента училищните ръководства уточняват програмите, за да не се наруши онлайн обучението по общообразователните предмети.

Практика в онлайн режим ще провеждат само Професионалните гимназии по икономика и обществено хранене в Сливен, поясни Чолакова.

"В тези гимназии все още ще се провежда съвет, така че във всички останали имат готовност. Някои започнаха от днес, някои ще започнат от утре. Прави се в момента организация. Педагогическия съвет решават начина, по който това ще стане."

Вече са направени и списъците със желаещите учители да се ваксинират срещу COVID-19.

"Като желаещите да се ваксинират от педагогическия персонал в област Сливен са 22,4 процента, от непедагогическия имаме 13,6 процента."

В Сливенска област няма училище, в което целият педагогически персонал да е отказал ваксинация. Предстои уточняване на организацията, по която ще се извърши ваксинацията на учителите в областта.

Източник: БНР