Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът предлага построяване на нова тренировъчна зала и временен вариант за настаняване на клуб по бокс

21 януари 2021 13:00, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 535
Boks

Най-доброто, което можем да направим за клуба по бокс, е да построим още една тренировъчна зала, която да може да се ползва за такъв вид спорт. Това заяви кметът Стефан Радев по време на среща с представители на местен клуб, който според нормативните критерии за брой деца, треньори и др., не се класира за зала „Асеновец“.

Кметът е разговарял с министъра на спорта Красен Кралев и е получил уверение от него за подкрепа на идеята.

„Надявам се до следващата година да е готова. Разговарях с министъра на спорта, а сега търсим място, където да я направим“, каза Стефан Радев.

В момента се търси временно решение за място, в което да се извършват тренировките по бокс. Общината предлага ремонт на помещението в училище „Хаджи Мина Пашов“, където към момента тренират децата. От своя страна представителите на клуба поискаха да се проучи възможността да бъдат настанени временно в сградата на бившите хали и днес ще направят оглед с представители на Общината.

„По принцип сградата не е предвидена за спорт, но ако има възможност да се ползва, нямам нищо против, както и Общинският съвет да намери начин това да стане бързо и да се направят ремонти“, каза кметът. Недостатъците на помещението са, че е твърде голямо, липсва отопление и най-вероятно ще са нужни много средства за ремонт.

Общината е разгледала и други варианти, сред които помещението на бившата Бинго зала по булевард „Братя Миладинови“ и зала до бившия басейн зад частната болница. И на двете места обаче има колони, които ограничават поставянето на боксов ринг.

„В Сливен има повече деца, отколкото спортни бази. За ползването им сме приели критерии, които смятам, че са най-правилни, защото нашата задача е спортът да бъде част от живота на повече деца. Макар, че функцията на Общината не е да решава проблемите на конкретни фирми или клубове, се опитваме да влизаме в положението на всеки и да помагаме в рамките на възможностите си и когато можем, не виждам защо да не го направим“, допълни Стефан Радев.

Снимки

Boks