Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Гърция удължава ограниченията за влизане до 8 февруари 2021 г.

22 януари 2021 20:45, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 119
Гърция

Гръцкото правителство удължи до 8 февруари 2021 г. ограниченията за всички пристигащи в страната по въздушен, сухопътен или морски транспорт, съобщи пресслужбата на Министерството на външните работи.

Пътуващите трябва да представят отрицателен резултат от PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди пътуването, както и попълнен PLF формуляр с генериран QR код. Задължителното тестване с бърз (антиген) тест на граничните пунктове остава в сила.

Изключение от изискването за изпитване се прави за шофьори на търговски камиони - както за предварително направена PCR, така и за бърз тест на съответния граничен пункт.

Компаниите, предоставящи пътнически услуги (въздушни, морски, сухопътни), са длъжни да проверят дали всеки пътник има QR код преди качване на борда. При липса на такъв транспортната компания отговаря за връщането на пътника до първоначалната отправна точка.

Гражданите, пристигащи в Гърция, подлежат на задължителна 7-дневна карантина, която продължава 14 дни, в случай че резултатът от бързия тест е положителен. Карантината може да бъде прекъсната само ако престоят в страната е по-кратък от задължителните 7 дни за самоизолация

Припомняме, че има изключение от изискванията за изпитване - както за предварително направена PCR, така и за бърз тест на съответния граничен пункт - за водачи на тежки превозни средства, извършващи търговски транспортни услуги.

Отбелязваме, че бизнес пътуванията са разрешени само по изключително спешни причини. Препоръчваме на гражданите да организират пътуването си с гръцките гранични власти предварително по сухопътна граница, когато става въпрос за служебни решения, както и по други конкретни причини, за да се гарантира, че те са допуснати до гръцка територия.

На онези, на които е разрешено да влязат в Гърция и след това да напуснат страната, няма да бъде позволено повторно влизане до изтичането на тези мерки.

Повече информация можете да намерите на следния линк: https://mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Greece

Ако е необходима помощ, българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Атина на следните телефонни номера: +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106, както и до Генералното консулство на България в Солун на тел. +359 999 999 8800 +30 2310 829 210 и на повикване извън работното време: +30 2310 869 510. Въпроси могат да се задават и на имейл адреси: embassy.athens@mfa.bg; embassbg@otenet.gr, consular.athens@mfa.bg; Консулство.Thessaloniki@mfa.bg

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com