Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Има достатъчно запаси от вода за питейни нужди и за напояване

03 февруари 2021 17:33,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 447
Чавдар Божурски, областен управител на област Сливен

В резултат на падналите проливни дъждове през последните две седмици в язовир „Асеновец“ към момента има 17,5 млн. куб. метра вода, съобщи пред журналисти областният управител Чавдар Божурски. Той припомни, че неотдавна е имало критични моменти, в които нивото в язовирната чаша е паднало до 7 млн. при вместимост от 28 млн. кубика. В язовир „Жребчево“ наличният обем от вчера надхвърли половината при обща вместимост от 400 млн. кубика. Притокът и към двата язовира продължава. Според областния управител, ситуацията не е толкова критична, за разлика от миналата година. „Още повече, че има месец-два до края на зимата. Налични са достатъчно запаси, както за питейни нужди, така и за напояване“, заяви Чавдар Божурски.

 

Последните проливни дъждове не са причинили сериозни щети в областта. Подадени са сигнали за известни проблеми в обекти от районите с малки населени места. Сигналите са предадени на държавната комисия по бедствията и авариите за отпускане на средства.

 

И тази година областният управител е поискал от МС финансиране за почистване на коритата на реките извън регулацията на населените места.