Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

40 дръвчета от вида „Червен дъб“ бяха залесени в сливенското село Самуилово

06 февруари 2021 14:44, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 3 години, брой четения: 746
-----

Залесителна акция се проведе днес в сливенското село Самуилово. Засадени са 40 дръвчета от вида „Червен дъб“. Фиданките са залесени в района на стадиона, както и в парка на селото. Инициативата е на кмета на Самуилово Красимир Кръстев. Дръвчетата са дарени от местен жител. В акцията се включиха народният представител от ГЕРБ и председател на Комисията по земеделието и храните Мария Белова, служители на Кметството и Читалището, както и жители на Самуилово.

„Не е клише максимата, че всеки трябва да засади поне едно дърво в живота си. Ние даваме своя принос с малка стъпка и ще продължим с такива акции в Сливен и в други населени места на общината. Нека заедно създаваме зелено бъдеще за децата ни", каза Мария Белова.

„Природата е наша майка и от нея ние черпим необходимите ресурси за живот. Без природата, животът е немислим! Затова трябва да я пазим и да се грижим за нея. Тя ни дава живот, помага за оцеляването ни и ние трябва да ѝ се отблагодарим, като я опазваме и облагородяваме. Горите на България са част от националното богатство, за което трябва да се грижим и да ценим много. Благодаря на хората, отзовали се и участвали в засаждането на дръвчетата. Ще продължим с такива инициативи и в следващите месеци", каза Красимир Кръстев.

Акцията е трябвало да се осъществи още през есента, но извънредното положение с COVID-19 е отложило събитието

Снимки

----------------------