Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен започва предоставянето на топъл обяд

08 февруари 2021 16:01, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 476
Topul_obqd

Община Сливен стартира предоставянето на „Топъл обяд” по Проект „3.1-Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 в община Сливен“, процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-5.001. Проектът е финансиран по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020г., съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Топъл обяд ще се предоставя на 1600 лица от община Сливен, всеки работен ден, в периода от 8 февруари 2021 г. до 27 април 2021 г. Той включва - супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт.

Основната цел на проекта е намаляване броя на живеещите в бедност, чрез осигуряване на храна за хората, засегнати в най-висока степен от пандемията COVID-19 и последиците от нея.

Допустимите целеви групи са:

• Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност – хора в затруднение, поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок ръст от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.

• Лица, поставени под карантина – без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.

• Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Приемът на заявления-декларации ще се реализира през целия период на изпълнение на проекта. Кандидатите е необходимо да подават следните документи:

• Заявление-декларация по образец.

• Декларация за съгласие за разкриване на данъчна и осигурителна информация по образец.

Необходимите документи се подават в Център за административно обслужване на граждани на Община Сливен /гише № 8/, ЦАО „Речица“, ЦАО „Дебела кория“, ЦАО „Надежда“ и кметствата на населените места.

Принадлежността на кандидат-потребителите към допустимите целеви групи се потвърждава от Дирекция „Социално подпомагане“ - Сливен.

Допълнителна информация на телефон - 044/611122 и 044/611162.

Необходимите документи могат да бъдат изтеглени и от прикачените файлове.

 

 

 

Файлове

Заявление-декларация [71.5KB]

Microsoft Word Document

Декларация за съгласие [33.0KB]

Microsoft Word Document