Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Излекуваните са повече от заболелите през последното денонощие

11 февруари 2021 14:26,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 436
дезинфекция и предпазни средства

През последното денонощие са излекувани 38 жители на област Сливен. Новодиагностицирани са 32-ма души, съобщиха от Областния кризисен щаб. Няма починали от COVID-19.

 

Приключиха изследванията на целия персонал в производствената фирма в Сливен, където бе установено огнище на заболяването. Сред последните проби има още два положителни резултата, по данни на РЗИ. С тях заболелите на работното място се увеличиха от 16 на 18 души.

 

Сред нозаболелите през изминалото денонощие са лекар от доболничната помощ и служител от помощния персонал в болнично заведение.

 

В периода от 8 до 10 февруари са диагностицирани четирима служители от детска градина в Сливен – двама учители и двама души от непедагогическия персонал. Карантинирани са четири групи.

 

Заболял е ученик от училище в Сливен. В карантина са съучениците от класа му.

 

В отговор на постъпили запитвания Областният кризисен щаб съобщава, че ангажимент на директорите на учебните и детските заведения, на помощник-директорите или на класните ръководители е да информират родителите, ако се налага карантиниране на техните деца като контактни на заболели деца, учители или служители от персонала в детските ясли, градини и училища.

 

Активните случи на COVID-19 в областта са 447. От тях 19 са в община Нова Загора, 12 – в община Твърдица, 8 – в община Котел. Останалите 408 са в община Сливен – 356 са болните в града, 52-ма - в 26 малки населени места. Под карантина са 958 лица.

 

Спазването на противоепидемичните мерки доказано ограничава риска от разпространение на коронавируса. Предпазните маски за лице са задължителни в закритите площи - работни помещения, търговски обекти, театри, музеи, обществен транспорт, включително гари, автогари, кооперативни пазари и др.