Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Как бизнесът може да намали разходите, докато подготвя своята ИТ система за бъдещето

12 февруари 2021 09:06, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 139
pixabay.com

Фирмите от креативния бранш са под огромен натиск, причинен от пандемията. Малките и средни предприятия никога не са изпитвали по-голяма нужда от намаляване на разходите и защита срещу по-нататъшна икономическа несигурност през следващите месеци. Искаме да споделим един пример с малка британска компания с насоченост към творческите технологии, която наскоро публикува своя опит за това как се е насочила към по-рентабилна ИТ инфраструктура.

ИТ инфраструктурите са подложени на натиск

От 1998 г. фирма Media Team е публикувала голям и непрекъснато растящ брой уебсайтове, специализирани в независими технологични новини и рецензии, модифициране, създаване на съдържание, сайтове посветени на храни и други. Нейната ИТ инфраструктура, необходима за поддържане на нарастващото интензифициране на трафика от различни уебсайтове и проекти, е поставена от известно време под напрежение, което води до забавени реакции на сървъра по време на пиково натоварване. Съществуващият сървър, базиран на Intel Xeon и хостван в локален център за данни, е изпитвал неколкократно проблеми като значително забавяне при високи нива на търсене, причинено от по-старите сървърни процесори, и лоша енергийна ефективност в сравнение с по-новите решения, което влияе върху общите разходи за притежание.

Сървърните решения трябва да се растат в мащаб с разрастването на компанията

Вариантите за компанията относно ново сървърно решение са били или сървърът и приложенията да бъдат пренесени изцяло на утвърдени доставчици, или да се изгради чисто нова, мащабируема сървърна платформа. След като разгледа предложенията и на AMD, и на Intel, Media Team избра да внедри сървър базиран на второ поколение процесор AMD EPYC 7662 (128 ядра, 256 нишки, 512 GB RAM), който демонстрира лидерство при чистата производителност, особено в случаите на виртуализация, бъдещи възможности за надграждане и намален параметър на обща стойност на притежание в сравнение с Intel Xeon алтернативата.

За малък технологичен бизнес като Media Team, специализиран в онлайн обслужването на съдържание и дизайн, инсталацията на AMD EPYC представлява предпочитаната комбинация от водеща производителност, последователен път за надграждане и по-ниски общи разходи за притежание, отколкото използването на алтернативата с Intel Xeon. За един малък бизнес, всяка сравнително голяма инвестиция в сървърна инфраструктура трябва да предоставя дългосрочни услуги в лесен за управление пакет, и всичко това без да се ограбва банката, докато новата ИТ среда се управлява от единствения ИТ мениджър на компанията.

Подробна информация за опита на Media Team можете да намерите в оригиналната публикация тук:

https://www.amd.com/en/case-studies/my-media