Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител г-н Пейчо Пейчев председателства заседание Областния съвет по условия на труд

21 декември 2010 14:34,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1282
снимка

Днес, 21.12.2010 г. /вторник/ в заседателната зала на областна администрация се проведе заседание на Областния съвет по условия на труд - Сливен.

Заседанието на Областния съвет по условия на труд се проведе под председателстването на заместник областния управител г-н Пейчо Пейчев.

Г-н Теньо Тенев, началник сектор в Главна дирекция “Инспекция за държавен технически надзор” докладва за състоянието на съоръженията с повишена опасност / съдове под налягане, съоръжения с втечнени газове и повдигателни съоръжения/ в предприятията на територията на Сливенска област.

Г-жа Ирена Иванова – Директор на Д”ОИТ“ Сливен, представи информация за резултатите от проведените от Дирекция „Областна инспекция по труда” Сливен областни и национални кампании за периода май - ноември 2010 г.

При направените проверки и контрол по спазване на постановление на министерски съвет 44 от 2009 г, Контрол по прилагане на проект „Адаптивност” и Извънредни проверки на строителни обекти на територията на сливенска област не са констатирани сериозни нарушения.

На заседанието бяха обсъдени приоритетите и кампаниите в работата на Дирекция “Областна инспекция по труда” Сливен за 2011 г.

През следващата 2011 година за постигане и реализиране на оперативна цел „Повишаване ефективността и ефикасността на контролната дейност.” Ще бъдат реализирани две програми:

Прилагане на законоустановените правомощия с оглед гарантиране спазване на законодателството в областта на труда и заетостта.

Повишаване на административния капацитет и укрепване институционалния имидж на изпълнителна агенция „ГИТ”.

Снимки

снимка