Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Онлайн брокер – какво представлява и как да се възползваме

18 февруари 2021 14:41, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 3 години, брой четения: 665
Онлайн брокер

Доста често си задават този въпрос. Особено младите инвеститори, които едва сега започват да поемат по пътя на финансовата си независимост. И изглежда, като цяло всичко е ясно – необходимо е човек просто да се обърне към някаква компания или честен онлайн брокер с когото да спечели първия си милион.

Нека сега да дадем малко повече разяснения какво е брокер и какво може той да направи за тези, които все още не са натрупали много опит и умения в областта на инвестирането и не познават добре световните пазари.

Онлайн брокер – нуждаем ли се от него и защо?

 

Като начало нека да изброим какво може да направи за вас един модерен онлайн брокер.

Онлайн брокерът има за задача да прави следното:

• Той поема ролята на посредник между инвеститор и търговец на финансовия пазар.

• Брокерът предоставя всички нужни инструменти, които са необходими за една успешна работа на различните участници на пазара.

• Брокерът се заема с всички финансови транзакции и участниците на пазара.

• Подготвя различни аналитични материали, свързани с контрактната обстановка в световната икономика, което улеснява много търговци в тяхната работа.

 

Как точно процедира онлайн брокерът?

 

Всъщност, не биха съществували брокерски компании, нямаше да можем да търгуваме или да инвестираме, ако не съществуваше онлайн брокерът. Може да го обясним с най-прости думи и да отбележим, че той е част от финансовия механизъм, който свързва търговеца с глобалния финансов пазар, както и инвеститора и търговеца .

Дори и да желаете да промените този ред на участниците, това няма да има голямо значение. В този смисъл може да се обобщи, че брокерът е обединител на всички и предоставя възможност на всеки да изкара добри пари.

 

Иначе казано, ако имаме продавач на валута или (акции), който иска да продаде актива си, помощта на брокера е безценна. Това, което трябва да направи продавачът е да отиде на фондовия пазар (не директно, а просто чрез компютър да достъпи пазара с подкрепата на онлайн брокер), след което да пусне в продажба своя актив, който желае да прехвърли на друг.

 

Същевременно, в някоя друга част на света пък има подходящ купувач, който много се нуждае от това, което споменатият продавач е пуснал за продаване. Той цели да закупи този актив на упоменатата цена.

 

За да се помогне на тези двама участници на пазара да се свържат помежду си, без летят със самолет и въпреки това да могат те да сключат сделката за покупко-продажба, е измислена световната борса. Това разбира се е доста простичка версия на всичко, което реално се случва на борсата, но важното е, че описва доста добре ситуацията.

 

На тази база се случват огромно количество транзакции за огромни средства. Съществуват стотици или дори милиони подобни на примера по-горе купувачи и продавачи. Това могат да бъдат големи банки, компании, частни фондове, търговци , инвеститори и т.н.

 

Всички те имат желание да продадат или закупят различни финансови активи.

 

Но, за да достигне необходимата информация до тях, съществува една много важна фигура - онлайн брокер, който избира и сортира цялата искана информация за вас и който е в състояние да ви предостави точен резултат, обикновено под формата на точна графика.

Всичко това се случва много бързо и предполага прецизност и точност. Брокерите постоянно следят скоростта на изпълнение на търговските операции, като едновременно с това на момента актуализират всичко, използвайки инструментите, предназначени за работа на фондовия пазар. По същество това е един определено сложен механизъм.

Брокерът ви дава като свой клиент всички нужни инструменти, за да можете да работите спокойно и уверено с финансовите пазари. Той ще ви осигури опцията да инвестирате в професионални търговци , в акции, в суровини, във валута и изобщо във всичко останало, от което бихте могли да спечелите свежи пари.

 

Как да намерим своя надежден онлайн брокер?

 

Ако сте убедени, че да търгувате или да инвестирате пари е ваше призвание, първото нещо, за да се случат нещата, е да си намерите надежден брокер, с когото да работите комфортно.

 

Колкото по-дълго се е занимавал с това вашият брокер, толкова по-добре за вас -подходящо време за определяне на надеждността е от 5 години или повече. Препоръчваме ви надежден и стабилен партньор - https://www.trusted-broker-reviews.com/bg/брокер/.

Следващата стъпка е определянето на надеждността на избрания брокер. Ще ви е нужно малко време да съберете необходимата информация – това могат да бъдат рецензии на някакви клиенти, които вече са работил с брокера от дълго време. Винаги можете да ги откриете в Интернет или на форумите за изкарване на пари в интернет, както, естествено и в блоговете на определени частни инвеститори и търговци.

 

След като сте направили вече своя избор, може да се регистрирате и сключите споразумение за предоставяне на услуги на финансовите пазари. С това вие реално ще дадете съгласието си за условията, които са посочени в споразумението на брокера.

 

Брокерът ще ви информира с точност са рисковете, които дебнат във финансовите пазари. Следва да сте подготвени за това и да инвестирате само свободни пари, така че, да не се получат големи катаклизми, ако, не дай си Боже, ги загубите.

 

 

А след регистрациите, когато вече сте се превърнали в пълноправен клиент на брокера, бихте могли да започнете да търгувате и сами, или да инвестирате средствата си, доверявайки ги на професионални търговци.

 

Как онлайн брокера как печели пари?

 

Както всяка друга компания, за брокерите е важно набирането на възможно повече клиенти. По-горе вече споменахме, че те получават своята комисионна за депозиране и теглене на средства.

Брокерът ще получи своята комисионна каквото и да се случи, тъй като без значение дали сте постигнали печалба или сте на загуба, вие ще я изплатите, защото тя в повечето случаи се дебитира автоматично. Точно тази комисионна съставлява печалбата на брокера.

Брокерите винаги ще получат дела си. Те могат да печелят пари както от печалбите, така и от неуспехите на клиентите си. Ето само няколко факта в подкрепа на това твърдение.

Да предположим, че продавате $ 100 с спред ( комисионна от 0,1 пипса ), което е само 0,10 цента, което е комисионната на брокера. Естествено, това са малки суми, характерни предимно за частни търговци.

Но нека предположим също, че една много голяма банка е решила да продаде 1 000 000 долара при същата комисионна от 0,1 пипа, тогава колко ще спечели брокерът? Простата сметка показва, че това ще са 10 000 долара на клиент, а всеки онлайн брокер има достатъчно клиенти. Така че пресметнете сами.

И накрая, един важен съвет за начинаещите - следвайте инвестиционните правила - не слагайте всичките си пари в една кошница и тогава винаги ще получавате максималния доход.