Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Членове на ЕП проверяват изпълнителни директори на компании за ваксини срещу Ковид

23 февруари 2021 14:40, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 5 дни, брой четения: 88
Евродепутатите ще обсъдят как да увеличат капацитета и да подобрят доставката на ваксини COVID-19 © Канцеларията на министър-председателя на Полша (KPRM), 2020

Евродепутатите ще обсъдят как да увеличат капацитета и да подобрят доставката на ваксини COVID-19 с фармацевтични компании и комисари Бретон и Kyriakides.

В четвъртък членовете на комитетите по обществено здраве (ENVI) и промишленост (ITRE) ще изслушат представители на фармацевтичната индустрия, участващи в разработването, производството и внедряването на портфолиото на ЕС от ваксини срещу COVID-19.

 

Кога: четвъртък, 25 февруари 2021 г., 16.00 - 19.00

Където: Европейският парламент в Брюксел, Пол-Анри Спаак (3C050) и видеоконференция

 

Пълният дневен ред на изслушването е достъпен тук: https://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2014_2019/plmrep/COMMITTEES/ENVI/DV/2021/02-24/Programme_Joint_ENVI-ITRE_Public_Hearing_250221_FINAL_EN.pdf

 

Можете да гледате изслушването на живо тук: https://multimedia.europarl.europa.eu/en/committee-on-environment-public-health-and-food-safety-committee-on-industry-research-and-energy_20210225- 1600-КОМИТЕТ-ENVI-ITRE_vd

 

Брифинг за медиите

В сряда, 24 февруари, в 11.30, пресслужбата на Парламента ще организира технически брифинг за журналисти преди изслушването, с председател на ENVI, Паскал Канфин (Renew, FR) и председател на ITRE, Кристиан Буои (EPP, RO).

За да се регистрирате за брифинга, моля, изпратете вашето име и медийна принадлежност на envi-press@europarl.europa.eu.

 

Заден план

Европейският парламент организира няколко дебати в различни комисии, както и на пленарни сесии по различни аспекти на стратегията за ваксиниране срещу COVID-19. По време на последния пленарен дебат през февруари 2021 г. евродепутатите подчертаха, че ЕС трябва да продължи своите съгласувани усилия за борба с пандемията COVID-19 и да предприеме спешни мерки за увеличаване на производството на ваксини, за да отговори на очакванията на гражданите.

Според стратегията на ЕС за ваксиниране, три ваксини срещу COVID-19 са разрешени за употреба в ЕС след положителни научни препоръки от Европейската агенция по лекарствата (BioNTech-Pfizer, Moderna и AstraZeneca). Сключени са три допълнителни договора, които ще позволят закупуването на ваксини, след като се окажат безопасни и ефективни: Johnson & Johnson (подадено е заявление за условно разрешение за пускане на пазара), Sanofi-GSK и CureVac (и двете в процес на текущ преглед). Бяха приключени проучвателни разговори и с две компании "Novavax" и "Valneva".