Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обсъдиха идейния проект за новия пътен възел на магистрала "Тракия" край Кермен

01 март 2021 18:22, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 522
---

Идейният проект за новия пътен възел, който ще свързва Сливен и Кермен с автомагистрала "Тракия", беше разгледан на работна среща днес. На нея присъстваха кметът на общината Стефан Радев, народният представител Мария Белова, кметът на Кермен Живко Жечев и представители на Агенция пътна инфраструктура. От срещата стана ясно, че след готовия идеен проект е възложен и техническия проект. Кметът Стефан Радев очаква той да бъде готов до края на тази година, за да може през следващата да стартират дейностите по изграждане.

"От АПИ ни запознаха с идейния проект, който включва свързване на Кермен и Гълъбинци с автомагистралата. Тя минава много близо до Кермен, а в същото време нямаме връзка с нея. Пътният възел би дал много възможности за развитие на целия район. За Кермен, Скобелево, Младово, Бозаджии, както и за всички населени места в общината би променило икономическата перспектива за хората, които живеят тук", каза кметът Стефан Радев.

Живко Жечев коментира, че предстоящото изграждане на пътния възел е сбъдната мечта за жителите на Кермен. "Този проект е важен за община Сливен и нашия град. Доволен съм, че наближава моментът, в който връзката ще бъде изградена", каза той.

От своя страна народният представител Мария Белова информира, че в момента се извършва цялостна реконструкция на пътя от магистралата до село Николаево. "След ремонта пътят ще бъде готов да поеме по-големия трафик след построяването на пътния възел край Кермен", каза тя.

Изграждането на пътния възел е по искане на Община Сливен.

Снимки

------