Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните с нови превантивни програми

02 март 2021 13:43, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 443
Prevantivny programy

Четири нови превантивни програми стартират днес като част от работата на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) в Сливен. Тяхната насоченост е към екологично възпитание и здравословно хранене при децата като начин на живот.

Програмите ще се реализират на територията на ОУ „Д-р Иван Селимински“, СУ „П.К.Яворов“, ОУ „Панайот Хитов“ и СУ „К. Константинов“, като във всяко от тях е организиран клуб, в който всяко желаещо дете може да посещава занятията. До момента заявка за участие са дали над 110 ученици, които ще се занимават с подготовка и презентиране на здравословни рецепти, ще организират и провеждат туристически дейности, ще облагородяват местности, ще използват похватите на изкуството срещу вандализма.

Записването за участие в програмите е свободно, като във всяко училище има определен ръководител на съответния клуб.

Успоредно с това, вече пета година МКБППМН-Сливен продължава превантивната спортна програма, която включва 5 вида спорт и се провежда на територията на шест училища в града- СУ „П.К.Яворов“, ОУ „Братя Миладинови“, ОУ „Панайот Хитов“, СУ „Й. Йовков“, СУ „К. Константинов“ и ОУ „Елисавета Багряна“. Тя надхвърля 200 ученици, които провеждат тренировки няколко пъти седмично със своите учители. И в тази програма записването е възможно през цялата година, като за всяко училище има определeн ръководител на тренировките.

Снимки

Prevantivny programy