Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител поздрави Държавния куклен театър

22 март 2021 10:44,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 439
"Грозното пате", една от многото успешни постановки на театъра.

Областният управител Чавдар Божурски честити на Държавния куклен театър - Сливен Международния ден на куклените театри – 21 март. За празника от негово име бяха изпратени цветя и поздравителен адрес до директора и художествен ръководител Ефимия Павлова и целия екип на институцията.

 

Кукленият театър в Сливен вдъхновява, възпитава и забавлява поколения деца, заяви областният управител. Той изказа благодарност на екипа за професионализма и успехите на национални и международни сцени, за фестивала „Магията на вятъра“, който превръща театъра и Сливен в домакини на международна среща на изкуствата. Чавдар Божурски изрази уважението си към куклениците за това, че са запазили духа на изкуството жив, въпреки предизвикателствата на тежка пандемия, и отправи пожелания за здраве и още много творчески върхове.

 

Международният ден на кукления театър се чества на 21 март с решение от 2003 г. на Международния съюз на куклените театри към Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата.

 

През тази година Държавният куклен театър чества своя 60-ти Рожден ден.

 

Снимката е на ДКТ - Сливен от постановката "Грозното пате".