Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Всички полезни инструкции при избор на камера за наблюдение на едно място

22 март 2021 15:18, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 3 години, брой четения: 566
Камера

Съвременните камери за наблюдение отдавна не служат само за корпоративни, логистични или обществени функции. Настоящата действителност на несигурност и опасностите в ежедневието карат стотици домакинства да изберат подобен тип продукти, за да увеличат степента на защита за своите близки и лично имущество. Днес, са поставят камери за видеонаблюдение дори с цел за сигурност при редовно влизане на външни хора в жилището, например детегледачки, домашни помощници, майстори и така нататък. И честно казано в това няма нищо лошо стига на видно място в периметрите на имота да бъде обозначено наличието на камера за охрана.

В този материал ще дадем подробни инструкции за избор на камера за наблюдение. Всеки един от вас, който иска да инсталира такова устройство в дома или офиса си, може да се води по следните съвети и практически насоки, когато посети магазина или започне проучването си за най-добър продукт в областта в интернет.

Встъпление или малко предварителна информация за камерите за сигурност

На пазара ще намерите много камери – много видове, много марки, много производители и най-вече много функции в отделните устройства. Марката и производителят са гаранция за качество, но не винаги, така че не се съобразявайте само и единствено с тях. Функциите са онези специфични характеристики, които трябва първо, внимателно да осмислите и разберете, а след това, да прецените дали са ви необходими.

Всичко това вече може да ви обърква и дори да си представяте какъв кошмар ще е за вас да влезете в магазина, бидейки слабо осведомен за последните технологични тенденции и високоефективни джаджи. Не се притеснявайте. Има един въпрос, на който ако си отговорите подробно и ясно, ще си разрешите много бъдещи проблеми:

Какво очаквам от моята камера за наблюдение?

От тук насетне сте вие. Помислете каква цена сте готови да заплатите. Обмислете добре, а дори ако е нужно и запишете, какво очаквате от нея. Бъдете подготвени с отговор, когато ви попитат за какво ви е нужна камерата за сигурност. След като сте наясно с всички тези свои собствени изисквания, ще ви е по-лесно да направите информирано крайно потребителско решение. Но преди това и преди посещението в магазина, съветваме ви да продължите да четете. По-долу ще ви поясним много детайли, свързани с типовете камери за наблюдение. Те ще ви помогнат да звучите по-сигурно, а и да бъде по-малко податливи на търговски трикове, когато започнат да ви предлагат най-скъпите или не до там качествени продукти.

Най-общото деление на камерите за наблюдение – аналогови или с IP система

Това са два напълно различни по начина си на работа и предаване на информация камери за сигурност. Редно е да осъзнаете какви са предимствата и недостатъците и на двата типа, за да се уверите и какво точно ще подхожда най-добре на вашите изисквания. В тази статия ще разгледаме IP камерите за наблюдение.

IP система – що за животно е това?

Самото съкращение IP означава интернет протокол. От тук следва, че камерата ще бъде свързана с интернет. Така ще се предава и информация, която постъпва от камерата, онлайн, в реално време. Самите записи често се запазват в отделен сървър, обикновено притежаван от доставчика или производителя на устройството. В други случаи, когато предаването не е на живо, информацията се компресира, изпраща на сървъра, а при желание от клиента се подава в удобен формат за преглед. Целият този трансфер на данни се осъществява чрез един кабел. Това е кабел за захранване на интернет връзката и макар да ви звучи нереално в момента, той е лесен за монтиране и с него приключва целия инсталационен процес за вашата камера. Накратко, ако закупите такава камера за наблюдение, ще можете да си я монтирате сами у дома.

• Какви са другите предимства на камерите за сигурност с IP система?

Освен лесния инсталационен процес и интернет връзката, камерата с такава система, също така е и с много по-добра картина, което означава, че при нужда изображенията могат да се увеличават а и да се установяват важни детайли (особено полезно при кражби и взлом). Сред предимствата на IP камера нареждаме и опростения достъп до данните, както и защитата им, защото те винаги са криптирани и съхраняване на отделен източник, тоест в сървъра на производителя или доставчика. Това е една доста иновативна и модерна технология, която засича лесно движения, разпознава лица, сигнализира при преминаване на дадена точка или граница, уведомява, когато е необходимо, защото е смарт устройство, а и позволява дигитално мащабиране на картината, както и способност да покрива много по-големи площи.

• Кои са недостатъците на камерата с IP система?

Да, има такива, макар и не са много. Първо, тези камери за сигурност изискват доста голяма памет, където да се съхраняват записите, което означава понякога и допълнителна такса, както и по-високата й цена от следващия тип камери.