Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Подобряване на материалната база и спешната помощ обещават докторите в листата на ГЕРБ и СДС

22 март 2021 16:11, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 3 години, брой четения: 810
-----

Кандидат-депутатите от ГЕРБ и СДС в Сливен д-р Наталия Канева и д-р Славян Тъмнев представиха основните приоритети в предизборната програма на ГЕРБ в сферата на здравеопазването.

За преодоляване на регионалните дисбаланси и осигуряване на взаимодействие между отделните нива на медицинска помощ е заложено подобряване работата на системата за спешна помощ чрез модернизиране на инфраструктурата, сградния фонд, автопарка и апаратурата във всички структури. Това заяви осмият в листата на ГЕРБ и СДС Сливен д-р Славян Тъмнев. Ще се разработят и механизми и ще се осигурят средства за гарантиран достъп до медицински и дентални грижи в регионите с ограничен достъп до пълен обем здравни услуги. Ще се работи и за кадрово обезпечаване с лекари от всички специалности и професионалисти по здравни грижи. „Начините за това са равномерно разпределение по места, целенасочени стимули за медицински кадри в отдалечените и труднодостъпни региони и местата с липса на достъп до пълния обем базови здравни услуги. Трябва да се мотивират младите колеги да работят в малки и отдалечени населени места чрез високо възнаграждение от три допълващи се източника - общината, държавата и лечебното заведение“, обясни д-р Тъмнев.

От своя страна д-р Наталия Канева обяви, че в програмата на ГЕРБ е заложено средното брутно месечно възнаграждение на лекар в страната в края на мандата да достигне размера на три средни брутни работни заплати в публичния сектор. Съотношението на възнагражденията лекар, професионалист по здравни грижи и санитар/болногледач ще е 3:2:1.

„Залагаме и на ефективно използване средствата от Европейския социален фонд за постигане на заложените в сектор „Здравеопазване“ политики. Това са инвестиции в иновативна медицинска апаратура, ключови мерки за енергийна ефективност, модернизация на сградния фонд и материалната база, както и различни европейски финансови механизми. Гарантирано повишаване качеството на детското и майчиното здравеопазване и профилактика за по-добро здраве и качество на живот. Ще продължи и работата по изграждането на Национална здравна информационна система“, каза още д-р Канева.

Пандемията от COVID-19 постави здравната система в нова, изключително трудна и непозната ситуация, заяви д-р Канева и допълни, че предприетите мерки са абсолютно адекватни. Осигурени са достатъчно болнични легла и спешно са изготвени протоколи за лечение в съответствие с европейските и световни стандарти.

Събитието за представяне на приоритетите в здравеопазването се проведе онлайн, при спазване на противоепидемичните мерки и е достъпно за гледане в официалния канал на ГЕРБ Сливен -

 

На 4 април гласувайте с номер 28 в бюлетината за силните кандидати на ГЕРБ и СДС.