Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ето какво ще гласува местният парламент в Сливен на редовната си сесия в четвъртък

23 март 2021 10:05, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 3 години, брой четения: 394
Sesiq_ObS

30 точки са заложени в предварителния дневен ред на предстоящата в четвъртък – 25 март редовна сесия на Общински съвет-Сливен.

Сред акцентите попадат внесените от кмета Стефан Радев предложения, насочени към облекчаване на тежките икономически последствия, които пандемията от коронавирус нанесе на туристическия сектор. Едното от тях е свързано с намаляване с 50 % на наемите на общински нежилищни имоти, включително и обекти, предоставени за управление на общински предприятия, представляващи барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници, както и таксата за разполагане на маси и столове пред заведенията за хранене и развлечение. Другото касае освобождаване от заплащане на наемни вноски от наематели на общински нежилищни имоти, в това число и предоставените обекти за управление на общински предприятия като барове, ресторанти, питейни заведения и за бързо обслужване и кафе-сладкарници за периода от 1 до 28 февруари.

На сесията в четвъртък предстои да бъде гласувана и промяна в Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Сливен.

Други предложения, които ще бъдат гласувани от общинските съветници са още Бюджетна прогноза за периода 2022-2024 г. на постъпленията от местни приходи и разходите за местни дейности, приемане на Програмата за работата на местния парламент през второто тримесечие на 2021 г.

Сред предложенията за гласуване попада и даване на съгласие Община Сливен да кандидатства по Целева програма „Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж и/или Обществена трапезария“ с проектно предложение „Ремонт на сградата на Домашен социален патронаж – Сливен“. Програмата е финансирана от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Освен него ще бъдат гласувани още утвърждаване на Програма за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи за 2021 г., както и отчетите за 2020 г. на програмите за опазване на околната среда, за намаляване на замърсителите в атмосферния въздух и достигане на установените норми за вредни вещества, а също и за управление на отпадъците.

В дневния ред са предвидени и обичайните разпоредителни сделки с общинска собственост, сред които изготвяне на подробни устройствени планове, прекратяване на съсобственост, отпускане на финансови средства и помощи на граждани.

Редовното заседание ще започне от 9 ч. и ще се проведе в зала „Май“, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.