Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Представители на ОССЕ посетиха областната администрация

23 март 2021 15:58,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 431
лого

Представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/ посетиха на 23 март областната администрация. Керстин Брьоринг от Германия и Роман Русу от Молдова са със статут на дългосрочни наблюдатели. Те се срещнаха със зам.областния управител Камен Костов и гл. секретар на администрацията Кирил Аврамов.

 

Повод за срещата бяха предстоящите избори за народни представители. Гостите проявиха интерес към ангажиментите на областната администрация и общините за организирането и провеждането на изборите, предприетите противоепидемични мерки за безопасността на участниците в изборния процес, възможността за машинно гласуване, както и относно хода на предизборната кампания сред граждани от социално-слабите групи и готовността на институциите за противодействие срещу опити за търговия с гласове.

 

ОССЕ е междуправителствена организация с участието на 57 държави. Основната й дейност е свързана със сигурността, утвърждаване на човешките права, свободата на пресата и честните избори.

 

Керстин Брьоринг и Роман Русу са регистрирани като международни наблюдатели на изборите за български парламент с решение на Централната избирателна комисия от 1 март т.г.