Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заболеваемостта в област Сливен остава под средната за страната

29 март 2021 14:10, Росица Николова (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 444
Графика на заболеваемостта: ОД на МВР - Сливен.

Епидемичната обстановка в област Сливен през изминалата седмица е без съществена промяна в сравнения с предходния период, съобщиха от Областния кризисен щаб. Няма увеличение в броя на заразените лица. Нивото на заболеваемостта е 577,9 на 100 хил. души население и е под средното за страната от 717,7 души.

 

528 души бяха диагностицирани от 15 до 21 март /при 537 в предходната седмица/. Новозаболелите са жители на четирите общини, като 333-ма от тях са жители на областния център Сливен. Сред новите болни има лекар, фелдшер, двама стоматолози, три медицински сестри, две санитарки.

 

349 са излекувани при 310 души в предходния период.

 

За съжаление, без промяна е нивото на смъртните случаи. Починаха 29 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. Двама от тях са домуваши в Дома за стари хора в Сливен. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките им.

 

Към момента активните случаи на заболяването са 1 325: 35 в община Твърдица, 41 – в община Котел, 219 – в община Нова Загора и 1 030 в община Сливен.

 

257 болни са хоспитализирани, 1 068 са под карантина и провеждат лечението си в домашни условия, под наблюдението на личните лекари. Близо 500 души са под карантина като контактни на заразени или като пристигнали от рискова зона.

 

През изминалата седмица бяха имунизирани 1 719 души. С тях общият брой на имунизираните жители на областта достигна 8 866 души, като 1450 от тях са получили и втора доза. Ваксинирането продължава с векторна ваксина на лицата, регистрирани в електронния регистър, с РНК-ваксина за поставянето на втора игла. Граждани с хронични заболявания ще бъдат ваксинирани през следващите дни с РНК-ваксина от общопрактикуващите лекари или в имунизационните кабинети.

 

Областният щаб благодари на гражданите за отговорното спазване на противоепидемичните мерки.