Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължава успешният проект на Община Сливен за охрана на земеделската продукция в населените места

05 април 2021 13:37, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 472
Obshtinska_ohrana i SOT

За четвърта година в община Сливен ще се осъществи проектът по опазване на селскостопанската продукция на малки и средни земеделски производители в населените места. Основната идея е възстановяване на традицията с въвеждане на полски пазачи /пъдари/ отпреди години.

От 1 май до края на месец октомври към „Общинска охрана и СОТ“ ще бъдат назначени 25 човека, които ще имат ангажимент за опазване на земеделската продукция, със съдействието на полицията и местните кметове. Обособени са пет центъра – град Кермен и селата Жельо войвода, Самуилово, Гавраилово и Злати войвода. Всеки от центровете ще разполага с по един автомобил.

Проектът стартира през 2017 година по идея на кмета Стефан Радев във връзка с необходимостта от подкрепа на малките производители и жителите на населените места заради зачестили посегателства и кражби на тяхната продукция. Единствено през 2020 година проектът не се реализира заради възникналата пандемия от коронавирус и финансовите последствия от нея.

В момента тече подготовката за реализацията през тази година. Управителят на „Общинска охрана и СОТ” Петко Чолаков заяви, че има огромен ефект от инициативата и определи проекта като уникален за страната.