Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

13 лишени от свобода и служители в затвора са с COVID-19

15 април 2021 12:35,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 444
covid

Установеното огнище на COVID-19 в затвора в Сливен обхвана 13 души, съобщиха от Областния кризисен щаб. Диагностицирани са 9 лишени от свобода жени и четирима служители. Лишените от свобода са изолирани от останалите. Грижата за тях и лечението се осъществяват от медицинския център към затвора. Служителите са под домашна карантина. Лекуват се под наблюдението на личните си лекари. От РЗИ съобщиха, че състоянието на всички заболели е относително добро и не се налага хоспитализация. През последното денонощие нови заболели – лишени от свобода или служители, няма.

 

През последното денонощие 51 души са новозаболелите в областта. 164 души са излекувани.

 

За съжаление, починаха двама пациенти с COVID-19, на възраст 65 и 81 години. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

258 души са ваксинирани на 14 април. С тях общият брой на ваксинираните жители на областта от началото на кампанията досега възлиза на 11 120, като 1 815 от тях са получили и втора доза.

 

През следващата седмица общопрактикуващите лекари ще получат РНК-ваксини за имунизация с първа и втора игла на пациентите от техните листи.