Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Всички без ГЕРБ приеха оставката на Борисов, който пак отсъстваше

16 април 2021 12:44, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 3 седмици, брой четения: 596
Народното събрание в София

В отсъствието на премиера Бойко Борисов и министрите всички групи без ГЕРБ-СДС в парламента приеха оставката на третия му кабинет. "За" бяха 156 народни представители, но не се видя дали партията на Борисов е участвала в гласуването.

Снощи се разбра, че премиерът в оставка излиза в отпуск, за да не дойде на изслушване в парламента. Последният път, когато е бил в Народното събрание, е през април м.г. заради кризата с коронавируса.

Дебатът, който бе кратък, се превърна в призиви парламентът да се върне към конституционализма, а страната - към парламентаризма.

Според Христо Иванов от "Демократична България" оставката е вододел. Той призова властта да се върне в институциите. Депутатът от "Изправи се! Мутри вън" Арман Бабикян благодари на всички по площадите, които са дочакали тази оставка.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев каза, че за премиера трябва да е чест, когато е извикан в Народното събрание на парламентарната република, а днес той не го уважава за пореден път. Според лидера на БСП Корнелия Нинова това е логичен завършек на едно правителство, което е разградило държавността и е убило отношенията между институциите.

Представител на ГЕРБ-СДС не взе думата по време на дебата. По-рано от групата направиха скандал дали въобще оставката трябва да бъде гласувана. Депутатите от партията на Борисов, които са в изолация, постоянно подвикват от банките.

Днес клетва положиха няколко нови народни представители от ГЕРБ-СДС, които ще пазят местата в парламента на министрите в оставка. До излъчването на нов кабинет или назначаването на служебно правителство кабинетът "Борисов 3" управлява.

Източник: Дневник.бг