Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Колоездачни състезания за Купа “Милко Димов – Илия Кръстев” на 1-ви май

26 април 2021 15:25, Лазар Владиславов (Колоездачен клуб "Сините камъни")
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 година, брой четения: 733
Колоездачен клуб, емблема

Колоездачен клуб "Сините камъни" запазва традицията за състезание в Сливен по време на първомайските празници. Състезанието за Купа “Милко Димов – Илия Кръстев” е за всички възрастови групи. През тази година градският критериум е заменен от изкачване на най-високия връх в Източна Стара планина: „Българка”: 1181 м. Това дава възможност за много любители да застанат рамо до рамо с професионалистите в тази дисциплина. Трасето е в рамките на Природен парк „Сините камъни” и преминава покрай резерват „Кутелка”, откъдето се откриват несравнимо красиви гледки към части от града и равнината.

Програмата на състезанието започва в 11:00 ч. на пл. „Хаджи Димитър” с най-малките: всички желаещи деца от гр. Сливен (и не само) на възраст от 9-14 години могат да се запишат и да участват на състезание в рамките на пл. „Хаджи Димитър” - между църквата и паметника. Ще има грамоти за участниците и предметни награди за победителите. Очакват се 2 възрастови групи.

В 12:00 ч. е официалният старт от пл. „Хаджи Димитър” за всички участници до км 3 - зад съдийския автомобил, през Новоселски мост към Селището. Най-отпред се подреждат групите за незабавния остър старт. Зад тях застават групите, които стартират 3 минути след незабавния остър старт на първите /бързи/ групи. От км 3 се дава незабавен /летящ/ остър старт на следните групи участници: мъже, юноши старша, мастърс и любители. Финалът за тях е на вр. "Българка" - 13 км и 755 м денивелация (макс. наклон 11%) от мястото на острия старт; 3 минути след тях стартират момчета - младша и старша в една група, момичета младша, момичета старша и девойки в една група и юноши младша. Финалът за тях е на 6-ти км до чешмата на Абланово (3 км и 180 м денивелация), където след края на състезанието ще се проведе и награждаването.

Награди са предвидени за следните възрастови групи: мъже, юноши старша, юноши младша, момчета младша и момчета старша (една група), момичета младша, момичета старша и девойки (една група), мастърс до 50, и накрая мастърс над 50 и всички любители; Наградите са: купа за първия, медали и парични награди за първите 3 във всяка възрастова група.

 

Организаторите се извиняват на водачите на МПС за евентуалните причинени неудобства от затварянето на съответните пътни участъци.

 

За допълнителна информация:

Спортно-технически въпроси: Неделчо Петров – 0882 088884.

Финансови въпроси/стартови такси: Лазар Владиславов - 0888 708639.

Реклама и резултати: Костадин Баджев - 0888 860560

Снимки

Map_1_May_2021_climb