Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Опашки за имунизации се извиха в София

30 април 2021 12:03, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 103
Опашка за ваксини

Дълги опашки от чакащи за ваксина се извиха пред имунизационните центровете на четири големи болници в София, където през всички почивни дни ще работят зелени коридори.

Във всички обявени работещи пунктове ще бъде налична РНК ваксината, съобщиха от Министерството на здравеопазването, пише "Сега".

В страната ще работят общо 26 пункта със зелен коридор. В столицата четири болници ще осигурят зелени коридори - ВМА, Александровска, УМАЛ "Св. Анна" и УМБАЛСМ "Пирогов". Пред тях вече се вият опашки, предава БГНЕС, но напрежение няма.

В Александровска болница ваксинационните кабинети ще работят от 9:00 до 17:00 часа през всички дни - с изключение на 3 май, понеделник. Имунизацията ще става с Astra Zeneka, Pfizer или Moderna.

Във ВМА ще поставят две от ваксините - на АstraZeneca и на Pfizer. Там ваксинационният център ще работи всеки ден с работно време през работните дни - 5 и 7 май, от 8:00 до 16:00 ч., а в почивните дни по Великден и на Гергьовден - от 9:00 до 13:00 ч.

Зелените коридори в "Пирогов" ще работят всеки ден без почивка от 8.30 до 17.30 ч. В Окръжна болница зеленият коридор ще работи от 30 април до 9 май от 8:00 до 19:00 часа.

"Света Анна" също разкрива зелен коридор, който ще работи на 30 април и от 2 до 9 май включително от 08:00 до 19:00 часа. Единственият почивен ден ще е 1 май. Има осигурени ваксини на AstraZeneca за всички желаещи да се ваксинират. От ваксините на BioNTech/Pfizer са осигурени количества за гражданите над 65 г. възраст, които попадат в приоритетната четвърта фаза на ваксинационния план.