Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стартира колоездачното състезание за Купа „Милко Димов – Илия Кръстев“ в Сливен

01 май 2021 12:32, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 407
Sustezanie

13-ото издание на колоездачното състезание за Купа „Милко Димов – Илия започна днес в Сливен. Над 200 състезатели се наредиха на стартовата линия за „Изкачване на връх Българка“.

Официалният старт на превърналата се в традиция за града спортна надпревара беше даден от зам.-кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

„За мен е удоволствие да открия 13-ото Колоездачно състезание за Купа „Милко Димов-Илия Кръстев“. За поредна година Сливен е домакин и се радвам, че то се превърна в традиция за нашия град, който има дългогодишна история в колоезденето! От мое и от името на кмета Стефан Радев искам да ви пожелая да бъдете здрави, да постигате още много успехи и безинцидентни финали. На добър час!“, заяви зам.-кметът Чиликова. Тя пожела на всички светли Великденски празници.

Маршрутът включва централния градски площад, ул. „Г. С. Раковски“, ул. „Елисавета Багряна“, ул. „Абланово“ и ул. „Орешака“. Острият старт ще бъде даден от местността Селището. Награждаването на състезателите ще се състои на чешмата в местността Абланово, където е финалът.

По-рано през деня, от 11 ч., пред паметника на Хаджи Димитър се проведе и спортна надпревара за деца от 9 до 14 години.

Колоездачното състезание по традиция се провежда през месец май и е в памет на най-известните български колоездачи за всички времена Милко Димов и Илия Кръстев. Организатор е Колоездачен клуб „Сините камъни“, със съдействието на Община Сливен.

 

Снимки

SustezanieSustezanieSustezanie