» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

18 май - Международният ден на музеите

17 May 2021 16:24, Mariya Pavlova
Emission of: Reg.Hist.Museum-Sliven 3 years ago, number of readings: 482
музей 2

Изминалата 2020 година бе белязана от повсеместна криза, която се отрази на всеки един аспект от нашия живот. Абсолютно всички обществени сфери претърпяха промени, включително и културният сектор.

Музеите не правят изключение. Нещо повече, икономическите, социални и психологически последици оказаха значително влияние върху нас, както в дългосрочен, така и в краткосрочен план. Независимо от този факт, кризата с Covid-19 послужи като катализатор на множество важни трансформации и нововъведения в нашия сектор. Сред тях са засиленият фокус върху дигитализацията, но и създаването на иновативни форми на разпространение на историческото съдържание и прекрояване на културното преживяване. Това е повратен момент за цялото ни общество. Моментът, когато РИМ-Сливен изразява своята готовност да преосмисли връзката си с различните общности, да експериментира с нови подходи към достигане до вас, както и да затвърди ролята си в изграждането на справедливо, отговорно и устойчиво бъдеще. Защото потенциалът на културния сектор, макар и често пъти подценяван, е огромен при възстановяването и иновацията в след-Covid ерата!

Каним гостите и гражданите на гр. Сливен на неформална среща-разговор на чаша кафе със специалистите на РИМ "Д-р Симеон Табаков" на 18 май, когато отбелязваме Меджународния ден на музеите, в сградата на музея (бул. Цар Освободител 18) между 10 и 11 часа.

През целия ден музейните ни обекти ще са със свободен достъп. Заповядайте!