Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ръководството на областна администрация присъсва на откриване на новата сграда на народно читалище „Христо Ботев 1897”

07 януари 2011 14:41,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1345
снимка

На 7 януари /петък/ 2011 година от 15.30 часа областният управител г-н Марин Кавръков и заместник областните управители г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров присъстваха на тържественото откриване на новата сграда на народно читалище „Христо Ботев 1897” на ул. „Асеновска” № 50 в Сливен.

Организатори на събитието са Община Сливен, Корпорация „Медика” АД и Народно читалище „Христо Ботев 1897”.

„Сбъдна се една отколешна мечта на жителите на кв. „Комлука” -построяване на ново читалище. След седем години мечтата ни вече е реалност. А мечтите се сбъдват, когато силно вярваме в тях” сподели през юни месец миналата година г-жа Йовка Тодорова, секретар на читалището при направата на първата копка. Само пет месеца след началото на строителството, новата сграда е факт. Това събитие е с голяма значимост, както за жителите на квартал „Комлука”, така и за целия град.

Построяването на новата сграда стана възможно след решение на Общинския съвет – Сливен община Сливен да прехвърли правото на собственост върху недвижим имот, в който се помещава читалището на Корпорация „Медика” АД. Тя се задължава да построи сграда на НЧ „Христо Ботев 1897”. В резултат на коректността на двете страни условията са изпълнени.

Областният управител г-н Марин Кавръков подари книгата „Това е България” с послание „Винаги съм вярвал, че дълбоките промени, както у човека, така и в обществото настъпват в разстояние на съвсем кратки периоди от време. Когато най – малко очакваме, животът ни отправя предизвикателството, за да изпита смелостта ни и волята ни за промени. И в този миг няма никакъв смисъл да се преструваме, че нищо не се е случило или се оправдаваме, изтъквайки, че още те сме готови. Животът е цел и е голяма смелост да се постигне!”.

НЧ „Христо Ботев 1897” е създадено от будни за времето си сливенсци от квартала. С богатата му дейност са свързани имената на Стефан Македонски, Стефан Киров, Георги Костичков, Йосиф Каломати, Коста Ташев – Фукарето. Вече повече от едно столетие неговите членове продължават и обогатяват традицията. Чудесните условия, които новата сграда предоставя, са основание за повече вдъхновение, всеотдайност и отговорност в дейността на НЧ „Христо Ботев 1897”, за да отговори на съвременните потребности на хората.

Снимки

снимкаснимкаснимкаснимка