Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Минчо Афузов встъпи в длъжност

20 май 2021 15:28,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 548
Срещата със служителите в областната администрация при встъпването в длъжност на новия областен управител

Новият областен управител на област Сливен Минчо Афузов официално встъпи в длъжност днес. Той пое поста от Чавдар Божурски с решение № 421 на Министерския съвет от 20 май 2021 година. Досегашният областен управител благодари на екипа за добрата работа през изминалите четири години и пожела на новия ръководител успех в дейността.

 

Минчо Афузов очерта основната предстояща задача. „Това е организирането на честни парламентарни избори, намаляване на злоупотребите и несъвършенствата, наблюдавани през последните години и възстановяване доверието в демократичните процеси. Като представител на държавата ще защитавам правата и интересите на обществото и ще работя за подобряване на взаимодействието между институциите и обществеността“, заяви той. Наред с това областната администрация ще продължи да изпълнява всички текущи задачи.

 

Минчо Афузов е единадесетият областен управител на област Сливен. Той е на 44 години, магистър по международни икономически отношения, магистър – инженер-технолог. Член е на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. Развива дейност в частния производствен сектор. През 2015 – 2017 г. бе общински съветник в общинския съвет в Сливен, от листата на БСП. Семеен, с две деца.