Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведоха се консултации за състава на секционните и подвижните секционни избирателни комисии в община Сливен

01 юни 2021 14:06, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 493
Konsultaciy

Във връзка с насрочените на 11 юли Парламентарни избори, днес кметът Стефан Радев проведе консултации за състава на секционните и подвижните секционни избирателни комисии в община Сливен. На тях присъстваха представители на парламентарно представени партии и коалиции, регистрирани за предстоящите избори.

181 ще бъдат избирателните секции на територията на община Сливен, като 48 от тях ще бъдат от 6-членен състав, а 133 – от 8-членен. Общият брой на ангажираните в комисиите е 1352 души. Допълнително ще се уточнява броят на подвижните секционни избирателни комисии.

Консултациите протекоха конструктивно, като представителите на партиите и коалициите успяха да постигнат съгласие за съставите на избирателните комисии.

Поименните списъци за СИК, включително и списък на резервните членове, които да заместят предложените лица в случаите, предвидени в Изборния кодекс, следва да бъдат представени в Общинска администрация в срок до 4 юни. В срок до 10 юни кметът Радев ще представи в РИК-Сливен поименно предложение за състави на СИК.