Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Иновативни училища обменят добри практики на среща в Сливен

02 юни 2021 18:32,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 469
иновативно образование - форум 1

Форум за обмяна на добрите практики в иновативното образование започна на 1 юни в Сливен с участието на 11 училища от област Сливен и три – от страната. Областният управител Минчо Афузов изпрати поздравителен адрес до организаторите на събитието – СУ „Йордан Йовков" – Сливен, с подкрепата на Регионалното управление на образованието. „Като областен управител и като родител вярвам, че дигиталните технологии и полезното използване на виртуалното пространство могат да провокират творческото мислене на децата и учениците и да подобрят качеството на образователния процес“, се казва в поздравителния адрес.

 

Участващите училища работят по Националната програма на МОН „Иновации в действие“. Във форума от 1 до 4 юни ще бъдат представени нововъведения в организацията и съдържанието на обучението. Ученици и учители ще споделят опита си по време на кръгла маса, която ще се проведе под мотото „Иновации – образователни процеси – модерност“. Очаква се зам.министърът на образованието Мария Гайдарова да вземе участие чрез видеоконферентна връзка.

 

СУ „Йордан Йовков“ е включено в списъка на иновативните училища с решение на правителството от 2018 г., за периода от 2018 до 2022 г. По нов начин са разработени учебното съдържание, програми и планове в областта на информационните и комуникационните технологии. Всички 120 ученици от началния етап изучават предмета „Визуално програмиране“ чрез иновативна обучителна платформа. В гимназиалния етап се обучават ученици в профилирана паралелка „Софтуерни и хардуерни науки“ с разширено изучаване на английски език.

Снимки

иновативно образование - форум 2иновативно образование - форум 3иновативно образование - форум 4