Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

При симулация на пожар евакуираха северната сграда на Общината за по-малко от 6 минути

04 юни 2021 16:34, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 439
Simulaciq

Учебна тренировка за евакуация при случай на пожар се проведе днес в северната сграда на Община Сливен. Беше тествана готовността за действие при възникване на пожар и взаимодействието между Община, полиция, пожарна и спешна помощ. След воя на сирените, общинските служители и посетители бяха евакуирани за по-малко от 6 минути, а симулативната пожарна ситуация бе овладяна за 4 минути. Тренировъчното занятие, включващо дейности по спасяване на „пострадали“, овладяване и ликвидиране на „ситуацията“, протече по план. Екип на спешна медицинска помощ обработи обгазени евакуирани, а екипът на БЧК-пострадал с контузия. Органите на реда, заедно със служители от „Общинска охрана и СОТ Сливен“ осъществиха организацията в „опасната зона“. Екипът на противопожарната служба спаси пострадал общински служител, който отказа психологическа помощ при критични ситуации.

В учебната тренировка участваха основните съставни части на Единната спасителна система на територията на град Сливен - Районно управление Полиция, Районна служба Пожарна безопасност и защита на населението, Център за спешна медицинска помощ и Български червен кръст, както и доброволци от Доброволно формирование на община „Грамадите“.

Пожаро-тактическото занятие е планирано, съгласно месечното разписание за професионална подготовка от дежурните смени на РС ПБЗН Сливен и е в изпълнение част от оперативните цели на общинския план за защита при бедствия.

 

Снимки

SimulaciqSimulaciqSimulaciqSimulaciqSimulaciqSimulaciqSimulaciqSimulaciq