Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев даде официален старт на рали „Българка“

05 юни 2021 14:31, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 2 седмици, брой четения: 627
Кметът на община Сливен Стефан Радев

Днес кметът на Община Сливен и председател на организационния комитет Стефан Радев даде официален старт на планинско рали „Българка“.

„Приветствам ви с добре дошли на планинско „Българка“! Всички знаем какво е Сливен за автомобилния спорт и какво е автомобилния спорт за Сливен. Доколкото имам информация, трасето е заредено с публика, която ви очаква. Пожелавам на всички на първо място безаварийно пилотиране и едно състезание, на което да се насладите и най-добрия да спечели“, каза кмета Радев в своето слово.

След миналогодишна пауза култовото сливенско състезание се завръща с пълни сили и няколко промени по трасето, като новите шикани поставени на правата веднага след старта. Друга промяна е и мястото на финала, като трасето през тази година е с дължина от 3,36 километра.

Сред заявените участници в топ категорията НС1 са Илия Царски, Пламен Камбуров и неговата Skoda Fabia RS, завърналият се по родните трасета Юлиян Телийски и Богомил Петров. Другата топ категория НС2 ще приеме 7 участника, като сред тях са пилоти като Стефан Георгиев, Ивелин Йотков и Георги Василев. Участие ще вземе и рали шампиона Мирослав Ангелов, който е единственият участник в RC2.

Петима са участниците и в НС3, като списъка се оглавява от Косю Йорданов. По традиция най-много участници има в класовете НС4, RC4, НС5 и RC5, като сред тях правят впечатления и заявките на рали пилоти като, Екатерина Стратиева, Дилян Станков, Григор Григоров, Стефан Желязков и др.

&t=6s

Текст, снимки и видеоклипове Станимир Петков

Снимки

Участниците в състезаниетоАвтомобилите.................................................................................................................................................................................Присъстващите на откриванетоАвтомобилите отпътуват за мястото на старта