» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Кметът Стефан Радев даде официален старт на рали „Българка“

05 June 2021 14:31, Stanimir Petkov
Emission of: Club of invalids-Sliven 2 weeks ago, number of readings: 626
Кметът на община Сливен Стефан Радев

Днес кметът на Община Сливен и председател на организационния комитет Стефан Радев даде официален старт на планинско рали „Българка“.

„Приветствам ви с добре дошли на планинско „Българка“! Всички знаем какво е Сливен за автомобилния спорт и какво е автомобилния спорт за Сливен. Доколкото имам информация, трасето е заредено с публика, която ви очаква. Пожелавам на всички на първо място безаварийно пилотиране и едно състезание, на което да се насладите и най-добрия да спечели“, каза кмета Радев в своето слово.

След миналогодишна пауза култовото сливенско състезание се завръща с пълни сили и няколко промени по трасето, като новите шикани поставени на правата веднага след старта. Друга промяна е и мястото на финала, като трасето през тази година е с дължина от 3,36 километра.

Сред заявените участници в топ категорията НС1 са Илия Царски, Пламен Камбуров и неговата Skoda Fabia RS, завърналият се по родните трасета Юлиян Телийски и Богомил Петров. Другата топ категория НС2 ще приеме 7 участника, като сред тях са пилоти като Стефан Георгиев, Ивелин Йотков и Георги Василев. Участие ще вземе и рали шампиона Мирослав Ангелов, който е единственият участник в RC2.

Петима са участниците и в НС3, като списъка се оглавява от Косю Йорданов. По традиция най-много участници има в класовете НС4, RC4, НС5 и RC5, като сред тях правят впечатления и заявките на рали пилоти като, Екатерина Стратиева, Дилян Станков, Григор Григоров, Стефан Желязков и др.

&t=6s

Текст, снимки и видеоклипове Станимир Петков

Photos

Участниците в състезаниетоАвтомобилите.................................................................................................................................................................................Присъстващите на откриванетоАвтомобилите отпътуват за мястото на старта