Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Първи реакции на носителите на Националната награда „Константин Константинов“ за принос в детското книгоиздаване за 2021 г.

11 юни 2021 10:55, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 110
Носителите на Националната награда "Константин Константинов" за 2021 г.

В Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ Сливен днес се състоя пресконференция с носителите на Националната награда „Константин Константинов” – за принос в детското книгоиздаване за 2021 г. Представители на национални и регионални медии имаха възможност лично да се срещнат Иван Раденков – носител на Националната награда в категория „Автор”, както и на наградата на детското жури; Сотир Гелев - в категория „Илюстратор” и Издателство „Мармот” в категория „Издателство” и да научат за техните първи реакции след награждаването им.

Националната награда „Константин Константинов” за принос в детското книгоиздаване е учредена през 2004 г. от Министерство на културата, Община Сливен и Регионална библиотека „Сава Доброплодни”. Наградата се присъжда ежегодно, в рамките на Националния фестивал на детската книга, за принос в книгоиздаването за деца през предходната година. Включва пластика, диплом и парична сума и се връчва в четири категории: голяма награда за цялостен принос и награди за: издателство, автор, илюстратор. Първият носител на наградата за цялостен принос е поетът Валери Петров, a за издателство – ИК ”ФЮТ”.

Текст, снимки и видеоклип: Станимир Петков

Снимки

Д-р Росица Петрова-Василева - директор на РБ "Сава Доброплодни" Сливен