Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Втора междупарламентарна конференция на високо равнище по въпросите на миграцията и убежището

11 юни 2021 11:47, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 89
Европейски парламент

В понеделник националните депутати и евродепутатите ще се срещнат, за да обсъдят въздействието на пандемията COVID-19 и външното измерение на политиките за убежище и миграция.

Конференцията, която ще се проведе на 14 юни от 10:30 до 16:00, ще бъде открита с видеоизявления от председателите на Парламента и на Комисията Давид Сасоли и Урсула фон дер Лайен, председателите на португалския парламент, Едуардо Феро Родригес, словенецът парламент Игор Зорчич и германският парламент Волфганг Шойбле (TBC).

Конференцията ще бъде организирана в две сесии, съпредседателствани от национални депутати и евродепутати.

По време на първата сесия от 11:00 до 12:30 ч., Представителите ще се съсредоточат върху свързаното с миграцията въздействие на пандемията COVID-19 върху страните на произход и транзит, с участието на Антонио Виторино, генерален директор на Международната организация за миграция, и Бранко Гримс, председател на парламентарната комисия по вътрешните работи в Словения.

Това ще бъде последвано от втора сесия от 14:00-15:30 за всеобхватен подход на ЕС в управлението на миграцията, включително специално създадени партньорства с трети държави, насърчаване на законни пътища за миграция, както и политики за интеграция. Дебатът ще бъде въведен от Eudardo Cabrita, португалски министър на вътрешните работи. Той ще включва и показанията на неправителствената организация „Operazione Colomba“.

По време на церемонията по закриването от 15:30 до 16:00 часа, заместник-председателят на Комисията Маргаритис Шинас ще произнесе заключителни бележки, последвани от заключителни изявления на президентите Феро и Сасоли.

 

Намерете пълната програма тук: https://www.europarl.europa.eu/resources/library/media/20210609RES05824/20210609RES05824.pdf