Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Награди за театър „Класика“ от IV национален детско-юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“

23 юни 2021 13:09, Ефросина Кисьова (ПГПЗЕ "Захарий Стоянов")
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди 2 години, брой четения: 1221
КЛАСИКА

В Сливен от 18 до 20 юни т.г. се проведе IV национален детско-юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“.

Целта на фестивала е да се даде възможност за национална изява на детските и младежки театрални трупи от цялата страна. Провежда се под патронажа на Общински съвет-Сливен. Организатор е Народно читалище „Зора 1860“-Сливен. Партньори на фестивала са Община Сливен, Областна администрация-Сливен, Регионално управление на образованието-Сливен и Младежки дом-Сливен.

Във фестивала участваха театрални четири формации от Сливен, театрални трупи от Габрово, Лясковец, София, Карнобат, Нова Загора, Котел, Стара Загора и др.

На 20 юни се състоя тържественото закриване. Димитър Митев- председател на Общински съвет Сливен, Димитринка Петкова-заместник-областен управител, Пепа Чиликова- заместник- кмет по култура от Община Сливен, жури, гости, връчиха наградите на отличените творчески състави.

Специалната награда на журито за училищна формация беше присъдена на театър „Класика“ при ПГПЗЕ "Захарий Стоянов“ – Сливен, който представи „Има един народ: Легенда за Хаджията“ с автор и режисьор Соня Келеведжиева. "Класика" бе удостоена и с II награда във възрастовата група, както и с награда за "Хореография". Връчени бяха награди за актьорско майсторство на Есил Боянова и Васил Сиромахов за ролите на Учителката и Хаджи Димитър в спектакъла „Легенда за Хаджията“.

На този висок форум Соня Келеведжиева получи Почетния медал и грамота на Съюза на народните читалища в България, по повод 110-я юбилей на СНЧ от председателя з.ч.д. Николай Дойнов, връчена й от Минко Стефанов- председател на УС на настоятелството на читалище „Зора“-Сливен, за високи творчески постижения.

Поради големия интерес към постановката, проследяваща живота на Хаджи Димитър, предстоят нови изяви на театър „Класика“- на 23.06.21 по покана на СУ „П.К.Яворов“; на 03.07.21- по покана на Исторически музей- Сливен и на 16.07.21- по покана на Община- Сливен.

 

Честити да са наградите на театър „Красика“! И нови успехи пожелаваме!

 

Снимки

КЛАСИКАКЛАСИКАКЛАСИКАКЛАСИКА