Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Мобилни екипи започнаха имунизации в селата от област Сливен

23 юни 2021 17:12,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 425
vaks

Мобилен екип започна имунизации срещу COVID-19 в малките населени места от област Сливен. Това стана след проведените информационни кампании за ползата от ваксините, организирани от областния управител Минчо Афузов и РЗИ, съвместно с общините. „Здравето на хората в област Сливен е сред основните приоритети в работата ми. Част от това е и увеличаване на обхвата на имунизацията, за да посрещнем есенно-зимния сезон с изградена защита и да предотвратим трета вълна на епидемията“, заяви областният управител Минчо Афузов.

 

В РЗИ бяха изпратени списъци на желаещите да се ваксинират от почти всички населени места в община Твърдица. Записванията са извършени от кметовете на кметства. Мобилен екип вече извърши имунизации в с. Боров дол. В края на тази седмица ще бъдат посетени селата Оризаре, Близнец и Сърцево, а през следващата – Червенаково, Жълт бряг и Бяла паланка. Към момента броят на желаещите варира от 10 до над 20 души, според големината на населеното място.

 

Със съдействието на община Сливен мобилен екип посети и кв. „Надежда“. Засега интересът остава слаб. Разяснителната работа на здравните медиатори продължава. РЗИ е в готовност да се отзове, ако има и други желаещи в квартала. Днес, по списък, изготвен от кметството в сливенското село Панаретовци, също се поставят ваксини.

 

На 22 юни в област Сливен са поставени 172 дози ваксини, а от началото на кампанията досега – 31 659. РЗИ разполага с всички, разрешени в страната, иРНК и векторни ваксини. Имунизациите се извършват в кабинетите на общопрактикуващите лекари, ваксинационните центрове и в разкриваните през почивните дни зелени коридори.

 

„Благодаря на всички граждани, които вече се ваксинираха, и на представителите на местната власт, които помогнаха това да се случи. Очаквам по-голяма активност от кметовете на населени места в кампанията за ваксиниране. От наша страна информационната кампания за ползата от ваксините продължава. Разчитаме на съдействие от страна на работодателите, ръководителите на браншови организации, професионални и граждански съюзи. При заявен интерес, ще бъде създадена допълнителна организация за ваксиниране на място, от мобилни екипи“, заяви още Минчо Афузов.